Project: 

Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων PRAKSIS

Επωφελούμενη κοινότητα:

Ευπαθείς ομάδες – Άστεγοι

 

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Στόχος της υποστήριξης των Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων είναι η κάλυψη πολύ συγκεκριμένων αναγκών δύο ιδιαίτερα ευάλωτων ομάδων επισκεπτών μας: τις μητέρες που ζουν σε συνθήκες αστεγίας και τους ασθενείς που δεν έχουν πρόσβαση στην αγορά των φαρμάκων τους. Συγκεκριμένα για κάθε 1000 ευρώ που θα εισπραχθούν από την εκδήλωση, διασφαλίζεται η κάλυψη των φαρμακευτικών αναγκών των επισκεπτών των Κέντρων αλλά και η αγορά βρεφικού γάλατος σε σκόνη για τις επισκέπτριες μας, για ένα μήνα.

 Αναλυτικότερα:

Η PRAKSIS διατηρεί τις πόρτες της ανοικτές σε κάθε συνάνθρωπο που χρειάζεται στήριξη: έχει σαν κύριο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, ανεξάρτητα από το χρώμα, την φυλή, την θρησκεία, την ηλικία, την υπηκοότητα, την ιδεολογία, την σεξουαλική κατεύθυνση και τα πολιτικά πιστεύω. Το συγκεκριμένο έργο θα υποστηρίξει τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων στην Αθήνα και τον Πειραιά, που επτά ημέρες την εβδομάδα, δέχονται σε καθημερινή βάση 200 επισκέπτες. Ως άστεγος, νοείται κάθε άνθρωπος που δεν έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπή και ασφαλή κατοικία. Αφορά δηλαδή σε όλα τα άτομα που διαμένουν στη χώρα, τα οποία δεν διαθέτουν ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη κατοικία, και διαμένουν στον δρόμο ή σε ξενώνες και ιδρύματα, φιλοξενούνται από γνωστούς και φίλους, συχνά μάλιστα σε συνθήκες υπεράριθμης συγκατοίκησης, διαβιούν σε καταλήψεις, σε ανεπαρκή και ανασφαλή καταλύματα, χωρίς να έχουν πρόσβαση στις βασικές υπηρεσίες τρεχούμενου νερού, ηλεκτρικού και θέρμανσης. Στα Κέντρα αυτά προσφέρουμε το αυτονόητο: Λουτρά και κιτ υγιεινής μίας χρήσης, Πλυντήρια – Στεγνωτήρια, Ιματιοθήκη, Παιδική γωνιά, Ψυχοκοινωνική στήριξη από εξειδικευμένους κοινωνικούς επιστήμονες, Ιατροφαρμακευτική φροντίδα – Ιατρείο, Παραπομπές σε κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, Δυνατότητα παραμονής σε έναν ευχάριστο χώρο (κλιματισμός, TV), Πρόσβαση στο Internet και τηλέφωνο, Ρόφημα και σνακ, Σύνταξη βιογραφικού, στήριξη στην ανεύρεση εργασίας, Κινηματογραφική λέσχη, Αίθουσα Εκμάθησης Ελληνικών η Αγγλικών αλλά και Δανειστική βιβλιοθήκη. Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση των καθημερινών συνθηκών διαβίωσης των ωφελούμενων καθώς και η καταγραφή των πληθυσμών αυτών, η χρήση δικτύου και παραπομπών, με σκοπό τη μέγιστη δυνατή βοήθεια και την αξιοποίηση του υπάρχοντος κοινωνικό – προνοιακού συστήματος.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρί Χάλακα  Site: https://www.praksis.gr/el E-mail Επικοινωνίας: fr@praksis.gr Facebook Page: https://www.facebook.com/ngopraksis/

Project:

Οικονομική ενίσχυση για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού στο νεοσύστατο ιατρείο παρακολουθήσεις παιδιών και εφήβων που νόσησαν από καρκίνο.

Επωφελούμενη κοινότητα:

Παιδιά Έφηβοι που νοσούν με καρκίνο στην Ελλάδα και οι οικογένειες τους.

 Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Με κάθε 1000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η θέση ενός γιατρού, που κάθε μήνα παρακολουθούν περίπου 120 παιδιά που έχουν τελειώσει την θεραπεία τους.

Αναλυτικότερα:

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε το ιατρείο που ήδη λειτουργεί στην Αθήνα και να δημιουργηθεί και το αντίστοιχο ιατρείο και στην Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν 2 παιδο ογκολογικές κλινικές. Στην Ελλάδα ένα παιδί την ημέρα νοσεί με καρκίνο.300- 350 παιδιά νοσούν κάθε χρόνο με καρκίνο.

Στο ιατρείο “Follow Up” που στεγάζεται στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων “Ελπίδα” στην Παιδιατρική Ογκολογική Αιματολογική Μονάδα, οι γιατροί, παιδίατροι-ογκολόγοι παρακολουθούν, με την ειδική εθελοντική ομάδα γιατρών των άλλων ειδικοτήτων που απαιτούνται, 30 παιδιά κάθε εβδομάδα.

 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μένια Κουκουγιάννη Site: https://karkinaki.gr E-mail Επικοινωνίας: info@karkinaki.gr Facebook Page: https://www.facebook.com/karkinaki.childhood.cancer/?ref=br_tf

Project:

Καθαρισμός πλαστικού από τη θάλασσα μέσω ψαράδων

Επωφελούμενη κοινότητα:

 1. Ψάρια και θαλασσια θηλαστικά
 2. Επαγγελματίες ψαράδες / κάτοικοι Αττικής

 

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Για κάθε 1.000 ευρώ μπορούμε να καθαρίσουμε και να στείλουμε για upcycle 500 κιλά πλαστικού από τη θάλασσα ή διαφορετικά μπορούμε να καθαρίσουμε 1000 κιλά πλαστικού και να τα τοποθετήσουμε στους αντίστοιχους κάδους ανακύκλωσης.

Αναλυτικότερα:

Η Εναλεία είναι μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ως στόχο να κάνει τον κάθε ψαρά να ψαρεύει καλύτερα. Αποτελεί μία βραβευμένη νεανική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να προσελκύσει άτομα στον κλάδο της αλιείας, να τους εκπαιδεύσει και ταυτόχρονα να δημιουργήσει συνθήκες βιώσιμης αλιείας. Η εκπαίδευση είναι τόσο διαδραστική όσο και εξ αποστάσεως μέσα από e-learning.

Οι σπουδαστές μας λαμβάνουν όλες τις γνώσεις που είναι απαραίτητες, παρακολουθώντας ένα πλήρες εξειδικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της αγοράς εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το πρόγραμμα συνδυάζει μάθηση εξ αποστάσεως, διαλέξεις και μάθηση στην πράξη.

Παράλληλα, ασχολείται με τον καθαρισμό των παραλιών σε συνεργασία με επαγγελματίες ψαράδες που χρησιμοποιούν δίχτυα και συλλέγουν κατά λάθος πλαστικά. Αυτά τα πλαστικά προέρχονται από αλιευτικες περιοχές και συνήθως είναι αρκετών δεκαετιών.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λευτέρης Αραπάκης Site: www.enaleia.com E-mail Επικοινωνίας: lefteris.arapakis@gmail.com Facebook Page: https://www.facebook.com/Enaleia/

Project:

Το πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης για βρέφη και παιδιά έως 6 ετών με προβλήματα όρασης, με ή χωρίς πρόσθετες αναπηρίες, αφορά την παροχή κατ’ οίκον  εκπαιδευτικών συνεδριών στα παιδιά και τις οικογένειες τους, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού. Στόχος του προγράμματος είναι η παρέμβαση σε πρώιμη φάση στη ζωή του παιδιού, στο φυσικό του περιβάλλον, η ενίσχυση της αυτονόμησης του, η υποστήριξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του και η συναισθηματική ισορροπία και ευημερία της οικογένειας συνολικά. Είναι το πρώτο κατ’ οίκον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά με προβλήματα όρασης στην Ελλάδα.

Επωφελούμενη κοινότητα:

Το Πρόγραμμα της Πρώιμης Παρέμβασης απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά βρεφικής και πρώτης παιδικής ηλικίας 0 έως 6 ετών με προβλήματα όρασης και ενδεχομένως πρόσθετες αναπηρίες. Για την Περιφέρεια της Ελλάδας το ηλικιακό φάσμα είναι 0-10 ετών.

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Με κάθε 1000 ευρώ: • 10 βρέφη μέχρι 2 ετών με οπτική αναπηρία θα λάβουν εκπαιδευτικές συνεδρίες. Κάθε παιδί μέσα από αυτές μαθαίνει να αξιοποιεί το υπάρχον δυναμικό του και κατανοεί τον κόσμο που το περιβάλλει. Αυτό σημαίνει ότι μαθαίνει να προσανατολίζεται και να κινείται στο χώρο του, εξασκείται σε δεξιότητες αυτοεξυπηρέτησης και μαθαίνει να αντιλαμβάνεται το σώμα του, να αντιλαμβάνεται απτικά και ακουστικά το περιβάλλον του, να αναπτύσσει αδρή και λεπτή κινητικότητα. • Πάνω από 40 άτομα του κοντινού οικογενειακού περιβάλλοντος του βρέφους (γονείς, αδέλφια, παππούδες, γιαγιάδες, θεραπευτές και φροντιστές) λαμβάνουν υπηρεσίες εκπαίδευσης και συμβουλευτικής. ΟΙ υπηρεσίες αυτές αποσκοπούν οι γονείς να κατανοήσουν βιωματικά τις δυνατότητες και δυσκολίες του παιδιού τους, να υποστηριχθούν ώστε να διαχειρίζονται με αποτελεσματικότητα και συναισθηματική ασφάλεια τις ανάγκες των παιδιών τους, να βρίσκουν λύσεις σε πρακτικά θέματα, να ενδυναμώσουν το γονεϊκό τους ρόλο, να λάβουν ψυχολογική στήριξη για την αποκατάσταση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής και της κοινωνικής τους ένταξης. • 2 σχολικές τάξεις (σε προσχολικά πλαίσια ή σε ειδικά σχολεία) όπου φοιτούν παιδιά με προβλήματα όρασης θα συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις ενσωμάτωσης. Πάνω από 20 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους θα καθοδηγηθούν ως προς τις ανάγκες τροποποιήσεις/βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε το περιβάλλον της τάξης να γίνει φιλικό προς το παιδί με αναπηρία αλλά και το κοινωνικό περιβάλλον να αποκτήσει ευαισθησία και αποδοχή της διαφορετικότητας.

Αναλυτικότερα:

Η Αμυμώνη είναι Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες. Ωφελούμενοι είναι παιδιά και ενήλικες με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες, όπως νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομα, νευρολογικές διαταραχές, κινητικά προβλήματα, επιληψία, ψυχιατρικές διαταραχές, προβλήματα ακοής. 25 χρόνια τώρα, έχουμε ήδη προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερες από 280 οικογένειες. Σήμερα, εκπαιδεύουμε και φιλοξενούμε 90 άτομα. Εκπονούμε τέσσερα Προγράμματα με στόχο την όσο μεγαλύτερη ανεξαρτητοποίηση του τυφλού πολυανάπηρου ατόμου στην καθημερινότητα και τη στήριξη της οικογένειάς του: 1) Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης, απευθύνεται σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας με προβλήματα όρασης 2) Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας «Ίριδα», πρόγραμμα εκπαίδευσης στις καθημερινές δεξιότητες. Απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και ενήλικες με τις προαναφερόμενες αναπηρίες 3) Ξενώνας «Πολίχνη», πρόγραμμα βραχείας παραμονής. 4) Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «Λίλιαν Βουδούρη», μία στέγη για τους ωφελούμενους που πλέον οι κηδεμόνες τους αδυνατούν να τους φροντίσουν.

Με το πρόγραμμα Πρώιμη Παρέμβασης, παρέχεται βοήθεια στο σπίτι του κάθε παιδιού σε στενή συνεργασία με το οικογενειακό πλαίσιο. Σήμερα • πάνω από 200 άτομα –παιδιά, αδέλφια, γονείς και άμεσοι φροντιστές – επωφελούνται άμεσα από τις εκπαιδευτικές συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα στα σπίτια των οικογενειών • πάνω από 50 φορείς με παιδιά με αναπηρία Πανελλαδικά, έχουν λάβει εκπαιδεύσεις, εποπτείες και ενημερώσεις με άμεσα και έμμεσα οφέλη στους δικούς τους επωφελούμενους και τους εργαζόμενους τους. • υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των παιδιών με αναπηρία παρέχονται στα εκπαιδευτικά πλαίσια στα οποία είναι ενταγμένα τα παιδιά με προβλήματα όρασης. Οι δάσκαλοί τους, οι συμμαθητές τους και οι ειδικοί παιδαγωγοί και θεραπευτές τους «εκπαιδεύονται» σε πρακτικές τεχνικές αλλά και σε βιωματικές δράσεις ενσωμάτωσης ώστε να επιτυγχάνεται σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό η ευαισθητοποίηση τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών με προβλήματα όρασης με ή χωρίς πολλαπλές αναπηρίες αλλά και να διευκολύνεται η κοινωνικοποίηση αυτών με όρους ισότιμους και με εξαιρετικά σημαντικές επιδράσεις στη συναισθηματική ευημερία και την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού. Επιπλέον έμμεσα οφέλη προκύπτουν από το κοινωνικό έργο που επιτελείται προς την κατεύθυνση της αποδοχής της διαφορετικότητας στα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία Χονδρονάσιου Site: https://amimoni.gr E-mail Επικοινωνίας: pr@amimoni.gr Facebook Page: https://www.facebook.com/amimoni1993/

 

Project:Παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες που έχουν υποστεί βία και κακοποίηση

Επωφελούμενη κοινότητα:

Γυναίκες επιζήσασες έμφυλης βίας με χαμηλά εισοδήματα

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Σας καλούμε να στηρίξετε τη Νομική Υπηρεσία του Κέντρου Διοτίμα με στόχο την παροχή δωρεάν εξειδικευμένης νομικής συμβουλευτικής, σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία και έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η στήριξη αυτής της ομάδας γυναικών έχει ιδιαίτερη σημασία. Παρόλο που όλες οι γυναίκες μπορεί να υποστούν έμφυλη βία, οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες, οι φτωχές γυναίκες είναι πιο ευάλωτες. Με δεδομένο ότι στερούνται οικονομικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής στήριξης, αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια τους να απεγκλωβιστούν από το κακοποιητικό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό έχει πολλαπλές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία τόσο των ίδιων, όσο και των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, για κάθε 1000 ευρώ που θα εισπραχθούν από την εκδήλωση, 2 με 3 γυναίκες θα λάβουν: δωρεάν νομική συμβουλευτική και πολύμηνη νομική υποστήριξη, πλήρη δικαστική εκπροσώπηση και κάλυψη όλων των εξόδων των νομικών διαδικασιών σε αστικές υποθέσεις (διαζύγιο, ασφαλιστικά μέτρα, διατροφής, επιμέλειας  τέκνων, κ.ά) αλλά και ποινικές υποθέσεις  (π.χ. ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών).

Αναλυτικότερα:

Το Κέντρο Διοτίμα είναι γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε θέματα φύλου και ισότητας. Κατά την πολυετή δράση του, από το 1989 οπότε και ιδρύθηκε, έχει επιδιώξει τη συστηματική ανάδειξη και αντιμετώπιση των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων (βλ. ενδεικτικά εδώεδώ), εκστρατειών ενημέρωσης (βλ.ενδεικτικά εδώ), ερευνητικών project.

Από το 1996 αποτελεί Πιστοποιημένο Κέντρο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών. Για πάνω από δύο δεκαετίες, ο φορέας μας παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση γυναικών ή και ομάδων γυναικών (οικονομικά ασθενείς, άνεργες, μονογονείς), που υφίστανται έμφυλη βία.

Συγκεκριμένα παρέχουμε: νομική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, ενώ υλοποιούμε και διαφόρων ειδών δράσεις ενδυνάμωσης (π.χ. εργαστήρια δραματοθεραπείαςπολύγλωσσες ομάδες κ.ά.). Όλες οι  υπηρεσίες είναι δωρεάν. Σε όλα τα στάδια διασφαλίζεται απόλυτη εμπιστευτικότητα, καθώς και σεβασμός στην ατομική βούληση και τις επιλογές των εξυπηρετούμενων.

Από το 2015, πάνω από:

 • 2.000 γυναίκες έλαβαν πολύπλευρη υποστήριξη από το Κέντρο.
 • 500 γυναίκες εκπροσωπήθηκαν σε δικαστήρια
 • 900 επαγγελματίες διαφόρων κλάδων αλλά και ευρύτερο κοινό, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις.

Εκατοντάδες χιλιάδες άτομα ενημερώθηκαν από τις ψηφιακές εκστρατείες μας

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νατάσα Κεφαλληνού  Site: http://diotima.org.gr E-mail Επικοινωνίας: diotima@otenet.gr Facebook Page: https://www.facebook.com/NGOdiotima/

Project: Πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων

Επωφελούμενη κοινότητα:

Αδέσποτα ζώα, σε καταφύγια αδέσποτων ζώων ή φιλοζωικά σωματεία.

Κάθε 1000€ από την συναυλία, θα ωφελήσουν την κοινότητα στόχο ως εξής:

Κάθε ευρώ που θα διατεθεί στον οργανισμό μας θα αξιοποιηθεί προς υλοποίηση προγραμμάτων προστασίας αδέσποτων ζώων και ενημέρωσεις πολιτών σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας με μειωμένη πρόσβαση σε κτηνιατρικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Η επόμενη αποστολή μας προγραμματίζεται για το νησί της Σαμοθράκης.

Συγκεκριμένα κάθε αποστολή του οργανισμού μας περιλαμβάνει:

 1. Στείρωση αδέσποτων ζώων με κόστος στείρωσης 50€ / ζώο
 2. Καμπάνια υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων που στειρώθηκαν με κόστος 5€ / ζώο
 3. Ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με κόστος 1,2€ / μαθητή

Αναλυτικότερα:

To Dogs’ Voice είναι o μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζει το έργο 102 φιλοζωικών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο προώθησης αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες, εφαρμόζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προστασίας αστικής πανίδας σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης και παρέχει νομική υποστήριξη σε καταγγελίες κακοποίησης ζώων.

Οι δράσεις μας:

 1. Στήριξη φιλοζωικών οργανώσεων σε τροφές, φάρμακα, δωρεές και νομική υποστήριξη για καταγγελίες κακοποίησης ζώων.
 2. Προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες. Δυνατότητα εικονικής υιοθεσίας αδέσποτου σκύλου σε καταφύγιο.
 3. Σχεδιασμός και εφαρμογή προγραμμάτων: α. προστασίας αστικής πανίδας για την τοπική αυτοδιοίκηση β. επιδοτούμενων στειρώσεων ζωών συντροφιάς.
 4. Καμπάνιες χρηματοδότησης για την κάλυψη έκτακτων χειρουργείων αδέσποτων σκύλων.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Έλενα Δέδε Site: https://www.dogsvoice.gr E-mail Επικοινωνίας: info@dogsvoice.gr Facebook Page: https://www.facebook.com/dogsvoice.gr

Newsletter
Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις νέες δράσεις από τα Σπουδαία Events

Copyright © 2019 Σπουδαία Events ®  All rights Reserved