Στις 6 & 7 Μαΐου του 2020 πραγματοποιήθηκε το πρώτο διαδικτυακό Hip-hop Festival ” Καραντίνα στην Βία ” με σκοπό την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας – σε μια χρονική περίοδο που η βία έκανε έντονα την εμφάνισή της λόγω των περιοριστικών μέτρων και του εγκλεισμού στο σπίτι κατά την διάρκεια της καραντίνας (Covid-19 πανδημία ).

Ένα φεστιβάλ που οργανώθηκε από την ομάδα των Σπουδαίων Events, με την συμμετοχή 38 καλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων που υποστήριξαν το μήνυμα μας   #SpeakUp και τραγούδησαν γι’αυτό.
Επίσης, συμμετείχαν <11 φορείς και οργανισμοί
 που συνεργάστηκαν μαζί μας, μοιράστηκαν την θέση και τις απόψεις τους σχετικά με την βία (ενδοοικογενειακή ή και έμφυλη), ενώ ταυτόχρονα επισήμαναν τους τρόπους με τους οποίους είναι εφικτή η υποστήριξη των θυμάτων βίας, όταν εκείνα ζητήσουν βοήθεια!
150.000 άνθρωποι εκείνες τις μέρες συντονίστηκαν μέσω Instagram & Facebook, με σκοπό να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ αυτό.
 Για να απολαύσουν και να τραγουδήσουν με αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και να ευαισθητοποιηθούν και να ενημερωθούν με σημαντικές πληροφορίες για ένα θέμα που μας   αφορά όλους!
Φαινόμενα και καταστάσεις βίας είναι δύσκολα και τραυματικά για τα άτομα που δέχονται την βία ή και για άτομα που είναι παρατηρητές της.

Η βία (ενδοοικογενειακή/ έμφυλη) είναι ένα πρόβλημα που σίγουρα δεν εξαλείφεται από την μία στιγμή στην άλλη, μόνο και μόνο επειδή έγινε μια δράση κατά της βίας!
Όμως, τέτοιες δράσεις, ολιστικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, προάγουν την ενεργητικότητά και την αφύπνιση όλων μας.
Είναι μια ευκαιρία να μάθεις τα δικαιώματά σου και πως να τα διεκδικήσεις σωστά.
Μαθαίνεις ότι υπάρχουν άνθρωποι, φορείς και οργανισμοί που θα σε βοηθήσουν – ψυχολογικά, νομικά, οικονομικά- όταν το ζητήσεις.
 Ανακαλύπτεις ότι άνθρωποι που έζησαν περιστατικά βίας … Μίλησαν! … Ζήτησαν βοήθεια! … Τα κατάφεραν! 

Αποκτάς και εσύ θάρρος και δύναμη!

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σου στερήσει την αξιοπρέπεια. Μίλα γιατί αξίζεις μια καλύτερη ζωή!Δεν φταις εσύ για την βίαιη συμπεριφορά κανενός. Μην την ανέχεσαι!

Ενημερώσου! 

Κανένα άτομο δεν είναι μόνο! 
Speak up!

Θα ήθελα τέλος να υπενθυμίσω πως όλο το διαδικτυακό αυτό Hip-hop Festival, είναι διαθέσιμο στο κανάλι μας στο YouTube “Σπουδαία Events”. Για όποιον από εσάς θέλει να το δει ή και να  ξαναδεί κάποιο μέρος του· με σημαντικές για εκείνον πληροφορίες.

Ένα  ευχαριστώ αξίζει να ξαναειπωθεί σε όλους εκείνους που σε μια πρωτόγνωρη και δύσκολη περίοδο για όλους – δούλεψαν, οργάνωσαν, τραγούδησαν και μίλησαν με ηχηρό μήνυμα “Καραντίνα στη βία”.
Καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς που παρακολουθήσατε το Event αυτό, εκφράσατε την στήριξη και την εκτίμησή σας και μας εμπιστευτήκατε ακόμη και προσωπικές σας εμπειρίες. 

 

Γιώτα Κόκκορη

Copyright © 2019 Σπουδαία Events ®  All rights Reserved