Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020, στις 7.00μμ, στο Σταυρό του Νότου, πραγματοποιήθηκε η ” Συμπερίληψη”, μια συναυλία των Σπουδαίων Events για την οικονομική και επικοινωνιακή ενίσχυση της Αμυμώνης. Όμως ήταν μόνο αυτό; Σίγουρα, όχι ! 
Ήταν μια βραδιά στο κέντρο της Αθήνας που κάτι μαγικό συνέβαινε. Οικογένειες, καλλιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, φίλοι της τέχνης και της μουσικής μαζεύτηκαν για έναν κοινό σκοπό. Όλοι τους σημαντικοί και σπουδαίοι γιατί έχουν δύναμη ψυχής και βλέπουν πέρα από αυτό που υπάρχει γύρω τους. Βλέπουν αυτό που θέλουν να υπάρξει, αυτό που είναι καλύτερο για όλους μας, αυτό που θα έχει μια αγκαλιά για τον καθένα από εμάς. Όλοι όσοι ήρθαν και υποστήριξαν την συναυλία ” Συμπερίληψη” των Σπουδαίων Events δεν έχουν όρια και περιορισμούς. Τα εμπόδια τα κάνουν σκαλοπάτια για να ανέβουν πιο ψηλά και αγωνίζονται γι’αυτό κάθε μέρα! 

Ο Χρήστος Πανοηλίας, ο Χάρης Ασλανίδης και ο Θοδωρής Παναγώπουλος ανέβηκαν στη σκηνή για να μας καλωσορίσουν και να μας συστήσουν από κοντά το όραμα και την αποστολή των Σπουδαίων Events. Η στιγμή ήταν συγκινητική όταν αναφέρθηκε η Αμυμώνη, το έργο της και οι προσπάθειές της να προσφέρει στα τύφλα παιδιά με πρόσθετες αναπηρίες, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την αξιοπρέπεια. Επί 25 χρόνια τώρα, έχει βοηθήσει περισσότερες από 280 οικογένειες παρέχοντας εκπαίδευση, θεραπείες,  συμβουλευτική και στήριξη μέσα από τα προγράμματα της. 

Στη συνέχεια, ο ιδρυτής της Εναλείας, Λευτέρης Αραπάκης, παρουσίασε γιατί είναι σημαντικό να προστατεύουμε το θαλάσσιο περιβάλλον και πώς η Εναλεία πρεσβεύει την βιωσιμότητα του. 

Πριν ξεκινήσει η μουσική βραδιά, ο Άγγελος Κοντοθάνος, φίλος της οικογένειας της Σοφίας και της Βασιλικής Φιλιπποπούλου (των δύο κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους τον Ιούλιο του 2019, στη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι, αγκαλιά με την γιαγιά και τον παππού τους ) μοιράστηκε μαζί μας την επιθυμία της οικογένειας να γίνει πραγματικότητα ένα ψυχαγωγικό πάρκο στο Μαύρο Λιθάρι, Φωκίδας. Ένα πάρκο που θα αγκαλιάζει και θα προσφέρει αγαλλίαση σε όλους. 

Η συναυλία μας ξεκίνησε με τον υπέροχο Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος μας τραγούδησε παλιές και νέες δημιουργίες του. 

Το μουσικό σχήμα της Αμυμώνης ” Ονειρέματα” με τις μελωδικές φωνές των μελών του κκ. Καλλιώ Μαρτυρίδου, Μαρία Πόθου και Μαριαλένα Θεοφανίδη μας ταξίδεψαν με τον νου και την καρδιά και έλαβαν το πιο θερμό χειροκρότημά μας.

Η πρόεδρος της Αμυμώνης κ. Μπέλλου Παρασκευή βραβεύτηκε για το έργο του Συλλόγου και με την ομιλία της μας επισήμανε πόσο σπουδαίο είναι να υπάρχει συνεργασία, ήθος, φιλότιμο και προσφορά όσο το δυνατό περισσότερων ανθρώπων, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για μια βιώσιμη και συμπεριληπτική κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς στιγματισμούς. 

Το μουσικό πρόγραμμα έκλεισε ένα ντουέτο φίλων, δύο εξαιρετικοί τραγουδιστές – η Αντριάννα Μπάμπαλη και ο Γιώργης Χριστοδούλου- οι οποίοι επέλεξαν διαχρονικά ελληνικά τραγούδια της μουσικής ιστορίας και μας τα παρουσίασαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. 

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η πρώτη συναυλία που διοργάνωσαν τα Σπουδαία Events είχε ολοκληρωθεί. Ο κόσμος που με τόσο ενθουσιασμό αγκάλιασε αυτή τη πρωτοβουλία – μιας που η συναυλία ήταν sold out – γύριζε σπίτι λίγο διαφορετικός. Με ένα χαμόγελο στα χείλη, με ένα συναίσθημα πληρότητας και έμπρακτης προσφοράς, πιο ενημερωμένος για κοινωνικές δράσεις αγάπης. 
 Εις το επανιδειν, λοιπόν, μέχρι την επόμενη συναυλία μας……

Γιώτα Κόκκορη

Copyright © 2019 Σπουδαία Events ®  All rights Reserved